CAMILLA RAU
PETERSEN

Kristeligt Dagblad

Synagoge genopbygges i Beirut
Libanon havde engang et blomstrende jødisk samfund. I dag bor der færre end 100 jøder i landet, der teknisk set er i krigstilstand med Israel. Alligevel er genopbygningen af en gammel synagoge i gang.

Kristeligt Dagblad

”Vi ved ikke, hvordan næste uge bliver, om vi får krig eller fred”
Mange af Libanons unge lever under stress og ønsker at forlade landet. De, der bliver, tager i stigende grad antidepressiv medicin.

Kristeligt Dagblad

Hellere en god enehersker end et dårligt demokrati
Mens nogle jordanere er dødtrætte af tom snak om reformer og demokratisering, er en stor del af befolkningen godt tilfredse med deres land, konge og politiske system.

Kristeligt Dagblad

Palæstinensere har flere dagsordener
Jordan består af et sammensat samfund. Over halvdelen af befolkningen er oprindeligt palæstinensere. De fleste har fået jordansk statsborgerskab, men ikke alle, og deres oplevelser af de politiske omvæltninger i Mellemøsten er meget forskellige.

Kristeligt Dagblad

Flere Muhammed- tegninger løser intet
Det er ikke værd at konfrontere alle tabuer, mener den populære og kontroversielle jordanske karikaturtegner Emad Hajjaj.

Kristeligt Dagblad

De kristne i Jordan respekteres
De kristne i Jordan forstår at gøre klart, hvem de er, og derfor bliver de respekteret blandt det muslimske flertal. Hvad angår religiøs sameksistens er Jordan derfor på mange måder en fredelig undtagelse i et Mellemøsten, der er præget af religiøs konflikt.

Kristeligt Dagblad

Juletræer og kanel i Amman
Det kristne mindretal i Jordan fejrer generelt jul på traditionel vis. En af dem er 28-årige Wahid.

Kristeligt Dagblad

De fredsbevarende chauffører
140 danske soldater har overtaget logistikjobbet efter polske soldater i FN's fredsbevarende styrke i Sydlibanon. Kristeligt Dagblad mødte soldaterne i lejren før deres første mission.

Kristeligt Dagblad

Man er kun libaneser, hvis faderen er libaneser
Når libanesiske kvinder gifter sig med udenlandske mænd, så er børnene – og også ægtefællen – bandlyst fra at være libanesiske statsborgere, også selvom de bor i Libanon.

Kristeligt Dagblad

Ung libaneser har kun svensk pas
David Walegren er søn af en libanesisk mor og en svensk far. Han blev født i Sverige, men har boet det meste af sit liv i Libanon. Alligevel kan han ikke få libanesisk statsborgerskab.

Now Lebanon

Movers and shakers
Contemporary dancers use the body as an outlet for communication.

Politiken

Kunstner i Libanon vil sælge sine kropsdele
I Libanon er det forbudt at blive kremeret, men den libanesiske kunstner Lina Saneh trodser systemet.

Kristeligt Dagblad

Tabuet bliver mindre i Libanon
Sex og sygdomme forbundet med sex er stadig et ømtåleligt emne for mange libanesere, men professionelle behandlere og religiøse ledere arbejder for at skabe mere åbenhed og tolerance.

Fyens Stiftstidende

Familien der har sagt farvel til deres bil
Familien Mathiasen bliver "Familien BilFri" de næste seks måneder. Mor, far og to børn har meldt sig til et forsøg, der går ud på at bruge bilen så lidt som overhovedet muligt.