CAMILLA RAU
PETERSEN

Større Billede

Kvinder og piger med asperger
Mere end 55.000 danskere har autisme i en af diagnosens mange former, og mindst hver fjerde skønnes at være kvinde eller pige. Alligevel er det svært at finde litteratur eller andre former for information om, hvad det indebærer at være kvinde eller pige med en autismespektrumprofil.

Det ønsker de to forfattere at rette op på med denne bogs 11 fortællinger om livet som kvinde eller pige med asperger. Målet er at vise, at autisme kan komme til udtryk på mange måder, og at det at have en autismespektrumprofil ikke nødvendigvis er ensbetydende med et problemfyldt og svært liv. Det kan også være lig med kreative og fantastiske personligheder og underfundige hjerner. For trods en række neurobiologiske fælles- træk er personer med en autismespektrumprofil lige så forskellige som alle andre.

I bogen møder du 11 kvinder eller piger med asperger – fra Emma på 12 år til 49-årige Anne. Fortællingerne giver et godt indblik i hverdagens tanker, drømme, udfordringer og glæder, når man lever et liv med asperger, og de er både bevægende, tankevækkende og livsbekræftende at læse.

Bogen kan købes her

Hør interview med Camilla i P1 Morgen
Læs interview om bogen i Kristeligt Dagblad
Læs anmeldelse på Kulturkapellet.dk
Læs anmeldelse på Folkeskolen.dkUdtalelser fra nogle af bogens læsere

Mette 30 år, etnolog og Aspie
Bogen "Kvinder og piger med Asperger" har ændret mit liv og min selvforståelse. Den er den direkte årsag til, at jeg endelig fik den rigtige diagnose.

Maria Mazzoni 41 år, fik Asperger diagnose som 38 årig.
Jeg kan stærk anbefale bogen “Kvinder og piger med Asperger”. Bogen gik på omgang i vores familie, og det var en kæmpe "A-ha" oplevelse, især for os kvinder, og i særdeleshed min datter.

Sif Schmidt Stewart-Ferrer, 28 år og studerende
Den bog har den bedste formulering af hvad det vil sige for piger/kvinder at have aspegers jeg har læst - det er indledingen. Kan klart anbefales til alle med interesse for emnet!

Aage Sinkbæk, formand for Aspergerforeningen
Jeg har for nylig genlæst den interessante bog ”Piger og kvinder med Aspergers” af Camilla Rau Petersen ( …) fordi, jeg skulle til et foredrag med forfatteren, som skulle tale om bogen med speciel vægt på de afsnit, der handlede om arbejdsmarkedet. Jeg havde stort udbytte af gennemlæsningen og ligeledes af foredraget.

Hvis du kender nogen, der tror, autisme kun er for mænd, så er “Piger og kvinder med Aspergers” lige den rette gave at give dem, og lad være med at vente til de har fødselsdag. De har brug for den her og nu!

Susan, mor til 16 årig datter med en autismeprofil
De 11 forskellige fortællinger har givet mig et større indblik i og forståelse for de udfordringer livet med aspergers giver en og ens omgivelser på godt og ondt.
Godt endeligt at læse en bog, der ikke er teoretisk, men fortæller konkret om de daglige udfordringer, der er.
Bogen har givet mig en ny viden og større forståelse i forhold til, hvordan jeg skal forstå min datter på 16 år.